weekverslag: 11 – 14 oktober

Hilde Damman/ oktober 14, 2021

Beste ouders,

Maandag gingen we met alle kleuters naar Groenhove-bos in Torhout. In de voor middag was er een zoektocht per 2 kleuters. Zo leren we om samen te werken. We deden ook een mooie wandeling. Alle 18 kleuters hadden een goede picknick mee. Dank jullie wel! In de namiddag konden de kleuters op de speeltuin spelen.

De kleuters vroegen om rond Halloween te werken. Dan hebben we maar een brainstorm gedaan: juf schreef het woord Halloween in het midden, de kleuters tekenden woorden die ze associeerden: heksen, bezem, spinnen, spoken, een kat, pompoenen, vleermuizen. Alle kleuters hebben iets getekend. Het leuke resultaat kan je op de foto zien. Sep bracht een mooie heks (die licht geeft) en andere leuke Halloween-attributen mee. De kleuters plannen een heus Halloween-feest. Ziet juf dat wel zitten?

Van juf Els leerden we het lied ‘6 heksjes’ kennen. Veel kleuters kenden het lied. Het versje ‘heks Helleveeg’ werd verteld en er werden enkele heksenboeken voorgelezen.

Met herfstmateriaal en klei werd een herfststukje gemaakt.  De ene kleuter is veel creatiever dan de andere, zeker bij het zoeken naar oplossingen bij probleempjes, vb. een tak in klei valt om wanneer die te zwaar is. Het belangrijkste is dat een kleuter zich goed voelt bij het resultaat.

De volgende 2 weken werken we het thema Halloween uit.

Prettig weekend,

Juf Hilde

Share this Post