weekverslag: 13 – 17 september

Hilde Damman/ september 17, 2021

Beste ouders,

 

Maandag vierden we de vijfde verjaardag van Fay. Ze trakteerde met cakes die ze zelf gebakken hadden en we konden in het verjaarboek lezen hoe leuk haar verjaardag was.

Pompom kreeg nieuwe kleren en 2 nieuwe pyjama’s. Iedereen was er blij mee.

De kleuters hadden een zeer grote verscheidenheid aan stenen mee. Dank je wel! Elk had er een mooi verhaal bij. We maken er een steengoed jaar van.

We maken geen contractwerk meer. Er zullen minder papieren werkjes in de map komen. We leren meer via ervaring. De voorbije week hebben we 2 keer een stappenplan gevolgd. Eerst werden  er 4 groepen gemaakt. Het was verrassend hoe goed de kleuters samen werkten. Ze moesten een huis bouwen in het zand. Daarna maakten ze wind met waaiers en het regende (gieters met water). Het eerste huis viel uiteen, het tweede was stevig genoeg want er werd eerst een baksteen gebruikt. Het stappenplan komt in de map.

We gingen de klassen bezoeken van het eerste t.e.m. het zesde en stelden er enkele vragen. Een hele ervaring. Meester Tom speelde voor ons zelfs gitaar. Veel kleuters zagen hun broer/zus nu ook eens in de klas.

De oudervereniging leverde prachtige nieuwe fuo hesjes met een rits. Dank je wel. Van de directeur kregen jullie een email met extra info over de hesjes.

Donderdag wisselde de 3de kleuterklas met het eerste leerjaar. Het 1ste kon spelen. De 3de kleuterklas heeft samen met juf Agna sherborn en yoga gedaan. Ze keken ook naar enkele filmpjes. Wellicht heeft je kleuter dit zelf vertelt. De 2de kleuters gingen bij juf Katrien spelen.

Vandaag konden we genieten van de strapdag: zingen van het straplied en veel fietsen.

VOLGENDE WEEK VRIJDAG: UITSTAP NAAR HET MAÏSDOOLHOF (info tegen maandag via email).

Fijn weekend,

Juf Hilde

Share this Post