weekverslag: 14 – 18 juni

Hilde Damman/ juni 18, 2021

Beste ouders,

De week begon met een zalige, leerrijke schoolreis naar de kinderboerderij ‘den Ast’ in Lichtervelde. Er was daar zeer veel te ontdekken, je kan het zien op de foto’s en je kleuter heeft het hopelijk zelf verteld. De laatste tekening van de maand gaat over de schoolreis. Sommige kleuters hebben duidelijk zeer goed waargenomen.

We bekeken 3 afleveringen ‘er was eens… de mens, het ontstaan’.                                                       1. er was eens… de aarde                                                                                                                       2. de neanderthaler                                                                                                                                 3. de prehistorische mens                                                                                                                       Omdat de kleuters het zo boeiend vonden, kwam Wouter (mijn zoon) er ook over vertellen. Hij begon met de vraag: Wat is het grootste dat je je kan voorstellen? Er kwamen leuke antwoorden: Rusland, een appartement, een huis, de aarde, de aarde met wolken errond, een boom,… Verder leerden we over de melkweg, de planeten, de oerknal of big bang, de mammoet,… Er kwamen veel vragen waaruit de interesse van de kleuters bleek.

We vierden de verjaardag van Louis Sinnaeve. Eigenlijk is hij in augustus jarig. Louis trakteerde met verse cakejes. Dank je wel.

Vandaag werd er veel gefietst. We gingen ook kijken naar de maquettes die het 6de leerjaar gemaakt hadden.

Nu we het einde van het schooljaar naderen, zijn er nog een paar leuke verrassingen. Maandag komt een frietkot, Mmm.                                                                                                                           Op maandag 28 juni komen de kleuters een dag bij mij thuis. ’s Middags zal Marc worsten bakken op de barbecue. In de namiddag worden de diploma’s voor het 3de kleuter uitgereikt.

Ik heb een PowerPoint klaar van de voorbije schooljaren voor het 3de kleuter. Volgende week bekijk ik die met de kleuters. Wie de PowerPoint wenst, mag een stick meegeven of mijn stick met de PP. gebruiken. Je zal een prachtige evolutie van de voorbije kleuterjaren ontdekken.

Fijn weekend,

Juf Hilde

 

 

Share this Post