Weekverslag 14 tot 18 oktober 2019

Els Deschoenmaeker/ oktober 18, 2019

Dag lieve ouders,

We werkten rond het thema ‘herfst’. En we merkten daar wel al iets van deze week… Het regende soms heel hard en wind was er ook al. We gingen naar buiten en raapten een hele bak vol met blaadjes, takjes, helikoptertjes,… Daar konden we dan binnen volop mee spelen. We hoorden enkele herfstverhalen, leerden een lied over de blaadjes en ook een over een spin die een vriendin zocht en we vertelden bij de vele herfstprenten aan het bord. We stempelden een herfstboom en toverden onszelf om tot kabouter.

Samen met juf gingen we naar boven. Daar is het huisje van Ferdinand de boekenworm: onze boekenhoek. We leerden hoe we in de boekjes moeten kijken en wat we boven allemaal kunnen doen: in boekjes kijken, met de knuffels spelen, rusten op het kussen,…

Ook legde juf uit dat er in de klas een Jezushoekje is. We stonden stil bij het Mariabeeld en de andere voorwerpen in het hoekje. De kleuters die dat wensen, mogen een voorwerpje van thuis meebrengen (bv. een mooie steen, een knutselwerkje, een touwtje, een foto, een takje,….liefst niet te groot) waar ze wel belang aan hechten. Dit voorwerp mag dan gedurende enkele weken in de Jezushoek blijven staan.

Volgende week:

morgen: Amerikaanse avond van onze oudervereniging

werken we verder rond het thema ‘herfst in het bos’.

komt juf Joke maandag een dagje verkennen in onze klas.

komen de zwarte pieten al eens langs op dinsdag!!! spannend!

gaan we op donderdag 23 oktober naar Bulskampveld in Beernem (zie brief)

graag maandag een plastiek zak meebrengen voor de werkjes

Prettig weekend!

groetjes juf Els

 

Share this Post