weekverslag: 14 – 18 oktober

Hilde Damman/ oktober 18, 2019

 

Naar aanleiding van de ‘week van het bos’ werkten we deze week rond het thema ‘dieren in het bos’. We begonnen met het passende prentenboek ‘egel voelt vlinders’ De kleuters kiezen een tekening uit het verhaal en tekenen het na. Deze maand is het geen kindje van de maand maar een tekening van  egel en eekhoorn.

We hebben ook elke dag een sudoku geoefend in de kring met cirkels en vierkanten (op de grond). Sommige kleuters hadden er echt zin in om het ook op papier te doen.

De voorbije week hebben veel kleuters ook met letters gewerkt. Ona had 2 spelletjes mee waarbij ze woorden in schrijfletters oefenen. Niets is mooier dan kleuters die van elkaar leren. Andere kleuters wilden woorden naleggen met lego letters (ook schrijfletters).

We werken op school met een nieuwe methode voor geloofsopvoeding: ‘sterretjes aan de hemel’. Nu de oma van Ibe naar het palliatieve ziekenhuis in Brugge is, steken we elke morgen kaarsjes aan om tot rust te komen en regelmatig komen er gesprekjes over de dood op gang. Eigenlijk kunnen kleuters mooi praten over de dood en erover filosoferen. Wellicht heeft je kleuter er thuis ook iets over verteld. De dood hoort ook bij het leven. Kleuters zijn daarover directer en dat is mooi.

Maandag zullen we na de turnles naar een film kijken in de computerklas (op groot scherm).Het is ons gelukt om gezamenlijk tot één keuze te komen: “ladybug and cat noir” (amai, juf leert weer bij) Heeft iemand de DVD van deze film zodat ik die in mijn laptop kan steken?

In de Franse les zijn we het 2de thema begonnen: c’est la fête (het is feest). Fiston en Camille spelen mama en papa. Filou (de hond) is jarig en ze vieren dus feest. Ze geven hem een rode ballon (een ballon rouge).

De kleuters mochten de voorbije dagen met klei een dier uit het bos maken maar het werden allemaal broodjes voor de winkel.

Volgende week donderdag gaan we naar het bos. Ik zal de brief vandaag nog via mail doorsturen.

Fijn weekend,

Juf Hilde

Share this Post