weekverslag: 7 – 11 oktober

Hilde Damman/ oktober 11, 2019

Op maandag werd het project “Vive la France” officieel geopend voor de ganse school. Meester Tom kwam speciaal uit Frankrijk, hij sprak grappig, gebrekkig Nederlands zoals een echte Fransman. Samen met het eerste leerjaar hebben wij het lied “Bonjour Flonflon” gezongen. Elke kleuter heeft Flonflon een Frans woordje laten zeggen. De kleuters deden dat zeer goed.

Vic was in het weekend bij de appelboer geweest om appels te plukken. Hij bracht voor elke kleuter en voor de juffen een appel mee. Dank je wel!

Misschien heb je je kleuter al horen rijmen. De meeste kleuters zijn auditief zo sterk dat we volop kunnen rijmen. Flink zo.

Het ontbijt was een succes. De kleuters hebben allemaal goed gegeten. Er was vers stokbrood en er waren lekkere croissants. Alles dus in het teken van Frankrijk.

Dit school jaar zijn 3 keer 2 kleuters en 1 keer 3 kleuters op dezelfde dag jarig. Daarom heb ik 2 verjaardagsboeken gemaakt. Morgen (zaterdag) zijn Liam en Eléonore jarig. De verjaardag van Eléonore hebben we op donderdag gevierd.

Vrijdag was het de beurt aan Liam om zijn verjaardag te vieren. Liam trakteerde met wafeltjes die zijn papa gebakken had. En hij at ze zelf ook graag want hij at er 3. Maar ook elke kleuter kreeg 2 wafeltjes. Er waren dan nog wafeltjes voor de juffen.

En uiteraard was de projectnamiddag het hoogtepunt van ‘Vive la France’. De winkeltjes waren opnieuw een succes. Jullie hebben wellicht genoten van de optredens. Hopelijk hebben jullie ook de tentoonstelling bezocht.

Aanstaande woensdag is er pedagogische studiedag, er is dus geen klas.

Fijn weekend,

Juf Hilde

 

Share this Post