weekverslag 30 september – 4 oktober

Hilde Damman/ oktober 4, 2019

Deze week hebben we voor elke kleuter een ander ‘Frans’ woordje gezocht, getekend en het woord na-gestempeld. het resultaat zullen jullie op de tentoonstelling kunnen bekijken. Typisch voor Frankrijk is bv. stokbrood: ‘une baguette’. Woensdag bracht Liam stokbrood mee. Het was overduidelijk dat alle kleuters het lekker vonden. Volgende week zullen we op woensdag met alle kleuters ontbijten. Je kleuter hoeft ’s morgens niet te eten voor school en je hoeft ook geen boterham mee te geven voor de speeltijd.

Ondertussen oefenen we ook ons dansje en zingen we het mee terwijl juf het op de xylofoon speelt. Sommige kleuters hebben al een hoed meegebracht want die hebben we nodig voor het dansje. Als je kleuter een hoed of pet heeft, wil je die meegeven?

Maandag openen we het project ‘Vive la France’. Samen met het 1ste leerjaar hebben we het lied ‘bonjour Flonflon’ geoefend om het voor alle leerlingen van de school te brengen. We vragen voor de opening op maandag en voor de projectnamiddag op vrijdag dat de kleuters kledij dragen in de Franse kleuren: blauw, wit & rood.¬†Jullie zijn trouwens allemaal WELKOM¬† op de projectnamiddag a.s. vrijdag. Je kan ook nog steeds een kaasbordje kopen.

Vandaag hadden we een heerlijke dag. Naar aanleiding van werelddierendag waren de huisdieren welkom. Dankjewel om jullie huisdier te brengen. Er waren honden, schildpadden, een dwerghamster, een konijn, een kip en een vogel. De kleuters waren dolenthousiast.

Bovendien werden we getrakteerd met 3 ritten op de draaimolen. Dankjewel aan de oudervereniging! Ook dankjewel voor het vervoer. Alle klassen hebben problemen om aan voldoende vervoer te geraken. In deze klas is er altijd ruim voldoende vervoer.

De foto bovenaan toont de lieve attentie naar aanleiding van de ‘dag van de leerkracht’ die eigenlijk morgen is. Ik weet zeker dat de meeste ouders het nog niet gezien hadden. Als leerkracht hebben wij echt een heel mooi beroep. Met plezier ben ik er elke schooldag voor je kleuter.

Op woensdag 16 oktober is er geen klas vanwege de pedagogische studiedag en op 19 oktober is er de Amerikaanse avond, georganiseerd door de oudervereniging. Ook hiervoor kan je nog inschrijven.

Fijn weekend,

Juf Hilde

 

 

 

 

 

 

 

Share this Post