Weekverslag: 23/09 – 27/09: Project ‘Vive La France’

Phéline Maertens/ september 27, 2019

Hallo allemaal!

De afgelopen week en de komende twee weken zullen wij werken rond ons schoolproject ‘Vive La France’.

Maandag kregen we al bezoek van Frankie uit Frankrijk. De kleuters leerden dat Frankie in een ander land woont nl. Frankrijk. Hij bracht voor ons de vlag met de Franse driekleur mee. We vergeleken de vlag met onze Belgische vlag.

Om helemaal in de Franse sferen te komen knutselden we een Franse kroon. Deze zullen wij dragen aan het einde van het schoolproject.

Op dinsdag bracht Frankie enkele Franse streekproducten mee. Samen met alle vriendjes gingen we rond de tafel zitten en proefden we van Frans stokbrood en druifjes. Mmmmm… Dit lustte we allemaal.

We beluisterden ook al Franse muziek en leerden hier een dansje op. En ja hoor, het woordje ‘Bonjour’ kennen wij al heel goed. Vraag dit maar eens na aan jullie kleuter.

We maakten een portret van onszelf als kunstenaar en schilderden hiervoor een bijpassend kadertje. En tot slot leerden we deze week de kleuren blauw, wit en rood extra goed kennen en speelden we hier allerlei sorteerspelletjes mee.

En nee, we zijn nog lang niet klaar. Volgende week staan er nog veel activiteitjes met een Frans accentje op ons te wachten.

A la semaine prochaine. Passez un bon week-end!

Share this Post