Weekverslag : 16 – 20 september

Hilde Damman/ september 20, 2019

 

Vandaag was het strapdag. Het straplied hebben we aangeleerd door het filmpje eens mee te volgen bij juf Mirjam en ook eens bij juf Nele. We hebben met de kleuters tot aan het kapelletje gefietst. Veel kleuters fietsen al heel goed. Er werd ook regelmatig op de grote speelplaats geoefend.

Het hoogtepunt de voorbije week was de uitstap naar de maïsdoolhof. Jullie hebben supersnel gereageerd op de vraag voor vervoer. Dank jullie wel!!!                                                                      We kozen de grote tocht in de doolhof en dat deden de kleuters schitterend. We hebben zelfs de toren gevonden en op de toren geweest. Eigenlijk was de tocht vanaf 8 jaar. Ik hoorde dat verschillende kleuters thuis gevraagd hadden om van de maïs popcorn te maken. Best wel grappig.

De voorbije week is Flonflon voor het eerst op bezoek geweest. Flonflon leert ons als spelend Franse woordjes. Hij vertelt verhalen en zingt liedjes. De eerste steunwoorden waren: un (petit) mouton (een (klein) schaap) – un bisou (een zoen) – bonjour (goeiedag)  – une belle chanson (een mooi liedje

We hebben nu ook MOET-werkjes en MAG-werkjes. Voor een paar kleuters is het nog eventjes moeilijk dat ze hun werkjes zelfstandig moeten plannen. Maar alle mappen zijn ondertussen in orde. Flink dus. Elke kleuter moest een voorblad voor hun map maken met sterren, veel kleuters tekenden rond een ster. Ze moesten ook een ster tekenen om aan het raam te hangen maar daarvoor mochten ze niet rond een vorm tekenen. Sommige kleuters waren onzeker, dachten dat hun ster niet mooi genoeg is. Het zijn 19 schitterende sterren geworden.                                                      Normaal geef ik elke maand op het einde van de maand de map eens mee zodat je de werkjes eens kan bekijken. Meestal geef ik de map op maandag mee zodat de map tegen het einde van de week terug in de klas is.

Volgende week beginnen wij met het thema ‘Frankrijk’ en op donderdag werken we samen met het eerste leerjaar. Wat dat zal worden, zal je zeker van je kleuter vernemen.                                             Wie Franse spullen heeft (passend bij ons thema Frankrijk), mag die meegeven. Die blijven 3 weken op school en worden dan terug meegegeven. Ik kan ook foto’s gebruiken over Frankrijk  (liefst geprint) zodat we ermee kunnen knutselen. Onthou zeker ook onze projectdag nml. 11 oktober.

Geniet alvast van een zonnig weekend,

Juf Hilde

 

 

 

 

Share this Post