Weekbericht 16/09 – 20/09: Thema ‘Met Aya in het verkeer’

Phéline Maertens/ september 20, 2019

Dag allemaal!

De afgelopen week werkten we rond het thema verkeer.

We maakten kennis met Aya onze verkeersvriend. Maandag trokken we onze fluorjassen aan en bezochten we de parking naast school. We leerden dat auto’s tussen de witte strepen moeten parkeren en mochten zelf ook eens een auto zijn. Vroeg, vroem, vroem dat deden we super! En alsof dat nog niet genoeg was maakten we op onze speelplaats ook een parking voor al het rijdend materiaal.

In de klas speelden we met allerlei voertuigen. We mochten er zelfs eens mee rijden in de verf en dan op een zwart blaadje. Dat vonden we heel speciaal. Met onze vinger schilderden we een fluorjas voor Jules. Ja, want als je op straat komt moet je altijd goed zichtbaar zijn!

Aya leerde ons wat meer over de verkeerslichten. Rood is stop en groen is gaan. Luister maar naar ons versje:

Toet, toet, toet, 
Kijk altijd goed, 
Wat het stoplicht doet. 

Toet, toet, toet, 
Daar kom ik aan. 
Rood is STOP en
groen is gaan. 

We maakten ook ons eigen stoplicht.

Op juf haar computer mochten we kijken naar leerrijke filmpjes van Aya in het verkeer. Dit kunnen we thuis ook nog eens bekijken op de website Aya.be.

Donderdag beleefden we een fantastische dag. Samen met de peuters en het eerste kleuter van de centrumschool gingen wij op uitstap naar het  speelplein de Warande. Daar hebben we ons geen moment verveeld. Ook de busrit vonden we de max!

Vrijdag was het strapdag. Dan mochten we met ons fietsje naar school komen. Om 08u40 en 14u45 dansten we met de hele school op het straplied. Vrijdagnamiddag mochten we met onze fietsjes fietsen op de speelplaats.

Het was weer een fantastische week. Op naar de volgende, maar eerst nog even genieten van het weekend!

Tot volgende week!

 

 

 

 

 

Share this Post