Weekbericht 09/09 – 13/09: Thema ‘Joepie, het is feest!’

Phéline Maertens/ september 14, 2019

Hallo allemaal!

De afgelopen week, werkten wij rond het thema ‘feest’ in de klas. En weten jullie waarom? Onze klaspop Jules werd maandag 3 jaar.

Samen met Jules ontdekten we de verjaardagskoffer. We maakten ons mooi met feesthoedjes en slingers, we mochten met ballonnen spelen, we blaasden de kaarsjes op Jules zijn taart uit, we maakten muziek met feesttoeters en we trokken gekke foto’s.

Bij een verjaardag horen er natuurlijk ook feestliedjes en verjaardagsliedjes. We zongen uit volle borst voor Jules en leerden ook een lied over ballonnen. Leuk hoor!

We kregen deze week ook allemaal een feestboekje waarin we mochten kleuren. Dat vonden we heel leuk!

Samen met de juf speelden we het grote ballonnenspel van Nijntje. We maakten hierbij kennis met de kleuren rood, wit, blauw, geel, groen en oranje.

En o ja! dit moeten we zeker ook vertellen. We knutselden allemaal onze verjaardagskroon voor als we jarig zijn. Dit was wel een beetje gek. We mochten bellen blazen in een beker met zeep, ecoline en water. Onze kronen zien er prachtig uit!

En alsof dit allemaal nog niet genoeg was mochten wij vrijdag nog eens feest vieren. Fay was jarig! ze mocht net zoals Jules drie kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart. Joepie!! Een hele dikke proficiat Fay. Ook voor haar zongen en dansten we op feestmuziek. Bedankt voor de overheerlijke cakejes! Mmmmm…. (vandaar aten wij vrijdag ons tussendoortje niet op).

Geniet van alle foto’s!

Tot volgende week!

PS: Volgende week donderdag gaan wij op uitstap naar speelplein de Warande in torhout. Het is die dag niet mogelijk om een halve dag naar school te komen. Gelieve in het schrift van jullie kleuter te schrijven als hij/zij aanwezig zal zijn op deze dag. (meebrengen: water, lunchpakket, 2 tussendoortjes) 

Share this Post