weekverslag: 9 – 13 september

Hilde Damman/ september 13, 2019

Deze week hebben we geleerd om vragen te stellen. We zijn naar alle klassen op school geweest en hebben in iedere klas een paar vragen gesteld vb. spelen jullie soms nog?  Veel kleuters vonden het leuk om hun broer/ zus in hun klas te zien. We leerden ook alle juffen/meesters kennen. In de zonnetjesklas ontmoeten we juf Phéline en in het 6de leerjaar juf Sharona. Het ging ook over durven. We hebben er ook een lied over geleerd.

De kleuters leren om zelfstandig te werken. Dat doen we via een aantal moet-werkjes. Ze beslissen zelf wanneer ze die maken. Zo moeten de kleuters sterren tekenen. Daarbij probeer ik hun creativiteit te stimuleren.

Ondertussen leren we ook turven. Daarbij zetten we 4 verticale strepen evenwijdig en daardoor een schuine streep. Zo kunnen we vlot blokjes van 5 tellen :

We oefenen vooral nog door streepjes met onze vinger in de lucht te zetten. Het is belangrijk om niet te vlug op papier te werken.

Volgende week mogen de kleuters hun fiets meebrengen als dat kan. Bij mooi weer is het leuk om regelmatig te fietsen.

Op donderdag gaan we naar het maïsdoolhof ‘de schuddebeurze’ in Werken. Daarvoor zijn we op zoek naar vervoer. Wie kan rijden (zie brief via mail)?

Fijn weekend,

juf Hilde

 

 

 

Share this Post