Welkom in de sterretjesklas

Hilde Damman/ september 6, 2019

Welkom in de 3de kleuterklas. Eigenlijk hebben we nu een andere naam, nml. de sterretjesklas. Bij juf Els (even vervangen door juf Phéline) zijn het zonnetjes, bij juf Katrien is het de wolkjesklas. We zijn zeer vlot gestart. Het ging vlot om afspraken opnieuw op te nemen. Ik ben er vooral blij om dat alle kleuters dingen durven vragen, ik moedig dat aan. Op die manier maken we er een leuk schooljaar van.

De kleuters kregen een briefje mee om leesknuffel aan te kopen. Dat is volledig vrijblijvend. Ik gebruik de boeken wel in de klas. Bij aankoop komt het bedrag op de rekening. Andere tijdschriften gebruik ik niet meer in de klas. Deze week kreeg ik bericht dat het tijdschrift rompompom niet meer gemaakt wordt. Spijtig want ik werkte er graag mee.

We hebben nu ook een zeer degelijke, mooie watertafel voor de wolkjes- en sterretjesklas. De kleuters zullen er veel plezier aan beleven.

Maandag hebben we appelen die op de grond gevallen waren opgeraapt. Gisteren hebben we er dan appelmoes mee gemaakt.

Tijdens de geloofsopvoeding werken alle klassen met de nieuwe methode ‘sterretjes aan de hemel’. In die methode werken we nu het thema ‘een steengoed jaar’ uit. Vandaar dat er gevraagd werd om een steen mee te brengen. Die steen zal, net als in het verhaal van Ferre, kracht brengen. De steen zal tot halfweg juni in de kas blijven (je mag nog wisselen van steen).

Op maandagmorgen beginnen we met turnen, op dinsdag eindigen we met turnen.

Fijn weekend,

Juf Hilde

Share this Post