Weekverslag 11 tot 14 juni 2019

Els Deschoenmaeker/ juni 14, 2019

Dag lieve ouders,

We startten onze week met de schoolreis. In de voormiddag bezochten we het kasteel van WIjnendale. We kregen er een rondleiding van jonkvrouw Monique. Zij vertelde over de ridders en jonkvrouwen, een harnas, een zwaard, een schild, Maria van Bourgondië, schietgaten, kantelen,… We leerden heel wat bij maar mochten ook veel dingen doen: paardje rijden in het kasteel, dansen zoals in de Middeleeuwen, op de grond liggen om de mooie schilderijen op het plafond te bekijken, de gevaarlijke draaitrap beklimmen,… En bovenal hebben we nu een echte ridder in de klas: Frits werd in het kasteel tot ridder geslagen! Tot slot kregen we een echt ridder- of jonkvrouwdiploma en een potlood! In de namiddag was het genieten van een zonnige wandeling rond het kasteel. Moe maar tevreden gingen we weer naar school. Dankjewel voor de goede begeleiding  juf Daisy en juf Faye!!!

In de klas maakten we een schild. Daarvoor mochten we schilderen. We bouwden een kasteel met de grote blokken en luisterden naar het verhaal van ridder Rikki.

Vandaag vierden we de verjaardag van Louis. Hij is op 11 augustus jarig. Een dikke proficiat en dankjewel voor de lekkere donuts!!!

Deze voormiddag kregen een groepje kleuters uit de klas nog eens schrijfdans. Ze schilderden een mooie bij.  Dankjewel juf Phéline!

Volgende week:

Beginnen we aan ons laatste thema: zomer! vakantie!

Prettig weekend!

groetjes juf Els

Share this Post