weekverslag 3 tot 7 juni 2019

Katrien Vandenbussche/ juni 7, 2019

Beste ouders,

Na enkele ‘schoolvrije’ dagen landden we bij het ‘ochtend- en avond gloren’ telkens buiten op de boomstammen. Samen in open lucht elkaar verwelkomen en ook samen afsluiten op diezelfde plek.
We vertelden honderduit over van alles en nog wat: de bloemen die belangrijk zijn voor de bijen die op hun beurt ook nuttig zijn,  de konijnen verstoppen zich in holletjes, de beren zijn niet altijd zo lief, papa speelt met mij, …
Aan deze gesprekken koppelde de juf heel wat interessante weetjes… en daagde de kleuters uit door allerlei vraagjes te stellen. Boeiende gesprekken kwamen daar uit.

Van 2 tot 9 juni is het week van de bij.
Juf Els ontdekte aan haar klasdeur dat er een bij een nest aan het maken was. Zij had zich verstopt in een loopklos die omgekeerd aan de muur hangt.
We proefden ook honing op een stukje boterham.  Mmm lekker zoet!

De leerlingen van het zesde leerjaar  speelden voor ons poppenkast. Dank u wel juf Angelina de leerlingen hebben dit mooi gebracht!

We kregen van de oudervereniging een mooie balpen in de vorm van een spuit. Ze wilden ons hiermee bedanken voor het dragen van ons fluohesje.
Houden zo en dankjewel oudervereniging!

De letters van P A P A werden nageschreven, uitgeknipt en op gekleefd.
We werkten ons knutselwerkje voor papa af en leerden een vers op rijm.
Voor de papa’s jullie kinderen kunnen ‘op papa bouwen’!
We kregen ook nog bezoek van papa’s Jerry, Bert en Grégory die actief deelnamen aan de turnlessen bij juf Faye. Papa’s Jochen, Joost en Kenny speelden mee in de klas of vertelden wat over zichzelf.
Papa Timoty knutselde 2 vogelhuisjes die een plekje kregen in onze schooltuin.
Hij had ook allerlei ‘werkmachines’ mee om te boren of te zagen of om vijzen vast te maken.
De kleuters konden onder begeleiding actief deelnemen om die machines uit te proberen.
Een heuse beleving was dat!

Proficiat aan papa Grégory, Joost, Steven, Bjorn, Frederik, Kenny, Jan, Jochen, Andy, Mathia, Jerry, Dimitri, Ewoud, Miguel, Ben, Bert, Nick, Timoty en Mark.
Geniet van jullie dag!

Volgende week:
werken we rond kastelen.
zondag 9 juni Pinksteren, Eerste Communie en Vaderdag
maandag 10 juni Pinksteren maandag vrijaf 
dinsdag 11 juni schoolreis naar kasteel van Wijnendale.
Graag nog eens de brief nalezen die ik doorstuurde per mail op dinsdag 4 juni om 13.39 u. en doorgeven wie meegaat op schoolreis (voor degenen die dit nog niet deden)

Fijn weekend en graag tot dinsdag 11 juni, juf Katrien

Share this Post