weekverslag 27 tot 29 mei 2019

Katrien Vandenbussche/ mei 29, 2019

Beste ouders,

Op maandagmorgen wakkerde de zon ons aan om naar buiten te gaan.
We namen plaats op de boomstammen en voelden de frisse wind, luisterden naar de mooie natuurgeluiden, sloten onze ogen en kwamen tot rust.
Naast de zon zagen we ook schaduwen van ons eigen lichaam. Met die schaduwen maakten we rare figuren rondom de zandbak. We zagen kleine en grote figuren.
Samen kwamen we op het idee om met elkaar te passen: “Wie is de grootste/kleinste?” of “Zijn er ook kleuters die even groot/klein zijn?” We maakten groepjes van 3 en vergeleken onze lengtes.

Op dinsdagmorgen konden we véél regen zien, horen en voelen. We probeerden regendruppels te vangen in onze handpalm of in onze mond, zagen bellen in de grote plassen en maakten er ook zelf door met onze vingers in de plassen te experimenteren.

We kregen bezoek van papa’s die vooral meespeelden in onze klas. Mooi om te zien hoe de kleuters genieten met hun eigen papa dichtbij. Die papa’s hadden niet alleen oog voor hun eigen kind maar waren ook betrokken bij de andere kleuters, zelfs met de hele klasgroep.
We maakten kennis met de militaire moto van Papa Ewoud. Hij trakteerde ons, voor wie durfde een ritje op de moto. “Lekker stoer!”

Voor Vaderdag zijn we al begonnen aan het cadeautje. We verklappen alleen dat het iets met bouwen te maken heeft…

MEEBRENGEN: baksteen met gaten

Volgende week:
werken we rond het thema Vaderdag.
zondag 9 juni Pinksteren en Eerste Communie
maandag 10 juni Pinksteren maandag vrijaf
dinsdag 11 juni schoolreis naar kasteel van Wijnendale.

Fijn verlengd weekend, juf Katrien

Share this Post