weekverslag 23 tot 27 april 2018

Els Deschoenmaeker/ april 27, 2018

   Dag lieve ouders,

We werkten ons thema ‘water’ af. We leerden dat we beter water drinken dan frisdrank want anders krijgen we gaatjes in onze tanden en worden we misschien te dik. Maar op dat vlak kregen we van Arthur een hele dikke duim: we drinken in de klas al twee weken water! Goed zo! Wie dit wil, mag ook de rest van het schooljaar overschakelen op water (de kleuters vonden het alleszins geen probleem). Maar vanaf volgende week bieden we ook de andere drankjes weer aan. Graag een seintje wat jullie voorkeur is voor jullie kleuter.

Onze eendenkroon is af. Nu zijn we een beetje eend zoals Arthur. Mooi he! We kunnen ook al heel goed het waterlied van Arthur zingen hoor.

Ondertussen werd in het poppenhuisje de tafel verplaatst naar het midden van de klas: het is mooi weer, we gaan buiten eten! klonk het. De kleuters zijn dus al helemaal in lente- modus. Hopelijk werkt het weer nu ook helemaal mee…

Vandaag moesten we onze spierballen (of ons geduld) gebruiken. Want water kan ook lastig zijn: bijvoorbeeld als het ijs wordt. Juf had allerlei voorwerpjes ingevroren en wij mochten die voorwerpen uit het ijs halen. Hoe ging dat het snelst? Door gewoon te wachten? Er aan te likken? Er zout op te strooien? Of door het ijs op de grond te gooien? Wij mochten het allemaal ontdekken. Zelfs de grove middelen (een hamer!!!) werden boven gehaald.

Deze week hebben we al veel geschilderd voor… ssst! Nog niets verklappen natuurlijk!

Ook deze week kwam het kriebelteam op bezoek: geen beestjes in onze klas.

We vierden vandaag de verjaardag van Louis De Zutter. Hij is zondag jarig. Een dikke proficiat!!! En dankjewel voor al dat lekkers!

Volgende week:

werken we rond het thema Moederdag en zijn alle mamaatjes van harte welkom in onze klas. Joepie!

maandag en dinsdag: vrijaf

10 tot 13 mei: Hemelvaartweekend

17 mei: sportdag

Prettig lang weekend!

groetjes juf Els

 

Share this Post