weekverslag 16 tot 20 april 2018

Els Deschoenmaeker/ april 20, 2018

   Dag lieve ouders,

We werkten deze week het thema ‘water’ uit. Daarvoor gingen we op avontuur met Arthur, de kleine eend, en zijn mama Reine.

Arthur speelt graag in het bad met zijn speelgoed. Zo leerden we dat sommige dingen drijven en andere zinken. We leerden ook dat er verschillende soorten water bestaan: zout water in de zee (bwaa dat smaakt vies!) en zoet water.  We zongen een waterlied met Arthur en zijn nu een eendenkroon aan het maken want Arthur wil dat wij er een beetje als hem uitzien.

Met Arthur leerden we ook dat ons lichaam veel water nodig heeft. Arthurs vriendin, Olivia de schildpad, was aan het sporten maar plots kon ze niet meer vooruit. Ze had heel veel gelopen maar niet gedronken, dus had ze geen energie meer. Door het warme weer hadden wij ook niet zo veel energie meer, dus moesten we ook regelmatig drinken.

We smeerden onze huid  in tegen de felle zon en speelden in de namiddag binnen. In de voormiddag schilderden we met water, genoten we van de zandbak, vulden we flessen (en maakten ze ook weer leeg), visten we eendjes,… Juf verfriste ons met de waterspuit. Jullie mogen gerust een flesje zonnecrème mee geven naar de klas (een kleine verpakking is misschien handig) dat daar kan blijven staan. Volgende week zullen we die waarschijnlijk niet nodig hebben maar misschien wel in de nabije toekomst…

Maandag mochten we Lias in ons klasje verwelkomen. Wat deed hij het goed! Een dikke proficiat!!!

Volgende week:

werken we verder aan ons waterthema

28 april: Vormsel

30 april en 1 mei: vrijaf

10 mei tot 13 mei: Hemelvaartweekend

17 mei: sportdag (op school)

20 mei: Eerste Communie

21 mei: vrijaf

27 mei: schoolfeest

28 mei: vrijaf

Prettig weekend!

groetjes juf Els

 

 

Share this Post