weekverslag 19 tot 23 maart 2018

Els Deschoenmaeker/ maart 23, 2018

  Dag lieve ouders,

Pasen komt al snel dichterbij en dit was deze week ook het thema in de klas. We vertelden het verhaal van Lotta en de paashaas. De kip Lotta verstopte paaseitjes voor de paashaas omdat hij ook wel eens wou zoeken in plaats van verstoppen. Al snel werden in onze ‘paaseiwinkel’ ook eitjes verstopt en in het poppenhuisje maakten de kleuters eitjes klaar. In de kring konden de kleuters aan de slag met pluimpjes: elkaar of zichzelf kriebelen, genieten van een pluimenmassage, wedstrijdje pluimpjes blazen,…. Heerlijke momenten!

We leerden een liedje over een ei en ook eentje over de wandelende boom. Met onze schoendoos knutselen we een paasmandje. We stempelden met spons, schilderden met pluimen en kleefden watten. De kleuters mochten zelf kiezen wat ze wilden doen. Wie nog geen schoendoos mee bracht, graag maandag doen.

Maandag werden we getrakteerd op heerlijke chocoladetaart door Maurice! Hij werd zaterdag 4 jaar. Een dikke proficiat en dankjewel!!!

Deze week gingen we eens piepen in de klas van juf Katrien want daar waren kippen en kuikens te zien en ook een echte haan. Dankjewel!

Donderdag was het wereldwaterdag: we zongen het lied ’the walk for water’ en maakten een wandeling met flessen water. Zo konden we ervaren hoe het is als je thuis geen stromend water hebt en een lange weg moet afleggen naar de waterput. We dronken die dag ook alleen maar water. Wel lekker hoor!

Volgende week:

werken we onze paasmandjes af: graag maandag een grote plastiek zak meebrengen om alle werkjes in te steken

dinsdagnamiddag is er rommelmarkt om 14.15u in de turnzaal: graag ook dan een plastiek zak voor onze buit en ook een centje. Wie dit wenst, mag gerust zijn/haar kleuter begeleiden tijdens het ‘shoppen’. Wel graag een seintje indien je zelf komt.

donderdagmiddag is er sobermaal

 

Prettig weekend!

groetjes juf Els

Share this Post