Weekverslag 15 tot 19 januari 2018

Els Deschoenmaeker/ januari 19, 2018

     Dag lieve ouders,

Vorige week was Jules gevallen en bleek hij dan ook nog de griep te hebben.Deze week was hij gelukkig al heel wat beter. Toch moesten de kleuters nog eens ingrijpen: Jules had een pleister nodig op zijn arm en ook een gips rond zijn been. Alle kleuters hebben Jules heel goed geholpen!

We leerden deze week dat we, als we gezond willen blijven, voor ons lichaam moeten zorgen: warme kledij bij koud weer dragen, huid insmeren als hij droog is (we smeerden onze handjes en gezicht in), ons goed wassen en tanden poetsen. Hierbij werden we geholpen door de CM. Zij boden ons boekjes aan (lanterfantje) om de kleuters te helpen bij het tanden poetsen. Op de laatste bladzijde van het verhaal mogen de kleuters de tuin van Lanterfantje nat maken (het water waarmee ze hun mond spoelen, mogen ze op het boekje spuwen!) zodat hij weer mooi groen wordt. Wat was dat leuk om eens in de klas onze tandjes te poetsen! Iedereen kreeg een lanterfantje mee.

We hebben een knutselwerkje gemaakt voor Léon, de kleine broer van Henri die pas geboren is. Een dikke proficiat aan het hele gezin!

Maandagnamiddag was er in de turnzaal nieuwjaarsreceptie met de hele school. We genoten van mooie optredens en lekkere hapjes.

Dinsdagnamiddag was juf Els naar de vergadering. De kleuters hebben zelf gekozen of ze de namiddag bij juf Hilde of bij juf Katrien wilden doorbrengen. Dankjewel juf Hilde en juf Katrien voor jullie goede zorgen!

Een grote dankjewel aan alle aanwezigen op onze nieuwjaarsmarkt vorige vrijdag. Wij vonden het heel gezellig dat jullie er bij waren!

Volgende week:

werken we rond kleurtjes met juf Femke

Prettig weekend!

groetjes juf Els

Share this Post