Weekverslag 8 tot 12 januari 2018

Els Deschoenmaeker/ januari 12, 2018

          Dag lieve ouders,

Eerst en vooral heel veel warme momenten, liefde, een goede gezondheid, vriendschap,… voor 2018!

We werkten deze week rond ‘ziek zijn’ in onze klas. Jules was maandag twee keer van de glijbaan gevallen. Dat was niet zijn normale doen. In de namiddag bleek hij veel koorts te hebben: de griep! We hebben zijn kleertjes afgedaan en hem in bed gelegd met zijn knuffeltje. Op regelmatige basis kreeg hij van het kindje van de dag zijn siroop. Gelukkig zorgden de kleuters goed voor hem! We installeerden een apotheek en een doktershoek in onze klas. Die werd druk bezocht. Donderdag had Jules voor de eerste keer weer zijn kleertjes aan. Joepie! Maar toch moest hij na de speeltijd weer wat rusten in het bedje. We leerden hoe je je voelt als je ziek bent.

We leerden, via prenten, de verschillende lichaamsdelen kennen. Ook zongen we een liedje over pijn hebben. We maakten pilletjes in klei en verkochten die dan in onze apotheek. En we kleurden een prent van Jules met een zakdoek. Ook tekenden de eerste kleuters weer een nieuw kindje.

Juf haalde een grapje met ons uit. Wat waren we geschrokken toen de ballon plofte! Het was een versje over een zieke ballon:

Dokter, mijn ballon is ziek
hij is zo dik en rond
zijn hele buik zit vol met lucht
en dat is ongezond

Ik vind het ook wat zorgelijk
kijk, die gespannen huid
hij ziet er nogal goed gevuld
en opgeblazen uit

Heeft u misschien een beetje zalf?
al is het maar een likje

Dat lijkt me niet genoeg mevrouw,
ik geef hem wel een prikje!

Een dikke proficiat aan Madeleine en Esmee die dinsdag jarig waren!!!

En ook een dikke proficiat aan Jules die morgen jarig is!!!

Ook een dikke proficiat aan onze nieuwe vriendjes: Xiomara en Henri! Wat deden ze het goed in de klas deze week.

Precies passend in ons thema kregen de eerste kleuters een brief mee van het CLB. Graag invullen en ten laatste volgende woensdag weer meegeven. Dankjewel hiervoor!

Ons turnuurtje van de dinsdagnamiddag is verplaatst naar de maandagochtend. Misschien handig om te weten. En juf Daisy komt vanaf nu enkel op vrijdag.

Volgende week:

werken we verder rond ziek zijn en leren we ook iets over tanden poetsen

houden we maandagnamiddag een nieuwjaarsreceptie met de hele school: jullie kleuter mag gerust zijn/haar feestkledij aantrekken.

Prettig weekend!

groetjes juf Els

 

Share this Post