weekverslag 11 tot 15 december 2017

Els Deschoenmaeker/ december 15, 2017

     Dag lieve ouders,

We begonnen deze week met dolle sneeuwpret. Alhoewel… sneeuw die in het gezicht waait was voor veel kleuters niet zo aangenaam. We kozen ervoor om toch een tiental minuutjes buiten te spelen en dat was  wel leuk.

Heel veel dank voor het meebrengen van een glas!!! We schilderden er op los deze week. En juf maar plakken. Velen van ons zijn al klaar met het cadeautje. Ik probeer zoveel mogelijk om het glas weer mee te geven op het oudercontact.

Ook ons kaartje werkten we af: handjes stempelen en daarna met wattenstaafjes de boom versieren.

We leerden een liedje over kerstmis van Jules:  Kerstmis is een feest, voor jou en mij. Ik geef je een cadeautje, ik maak je graag heel blij. Kerstmis is een feest, voor jou en mij.

Daarnaast leerden we ook een nieuwjaarsversje over handjes. Sommige kleuters vertelden mij dat ze het al eens aan mama zegden.

Vandaag hadden we een heel leerrijk gesprek over liegen en de waarheid vertellen. Iemand had iets gedaan wat niet mocht en wou het niet vertellen aan juf. We leerden dat de waarheid is: iets zeggen zoals het echt gebeurde. En dat het belangrijk is om eerlijk te zijn. Waardenopvoeding op zijn best dus.

We vertelden natuurlijk ook over Maria en Jozef! Kerstmis komt dichterbij. De kleuters wachten vol spanning op de ontknoping van het kerstverhaal! Dat zal volgende week verteld worden.

Volgende week:

houden we maandag en dinsdag een heuse oudercontactenmarathon! Voor elke kleuter is er een kwartier voorzien. Graag daar wat rekening mee houden voor de mensen die na jou komen. Dankjewel hiervoor!

maandagnamiddag knutselen we samen met de tweede kleuterklas en het derde leerjaar. Veel dank voor het meebrengen van de rolletjes!

vrijdagvoormiddag houden we een gezellig kerstfeestje in de klas (joepie! zelfs met pakjes!). Jullie hoeven die dag geen koekje mee te geven naar de klas want er zijn ook hapjes voorzien op het feestje.

graag maandag een plastic zak mee geven voor de werkjes.

Prettig weekend!

groetjes juf Els

 

Share this Post